Gaudeamus, „cel mai citit targ de carte de la cel mai ascultat radio”, incepe saptamana viitoare la Romexpo

Numărătoarea inversă a început! Au mai rămas putine zile până la debutul celui mai aşteptat eveniment anual din industria cărţii, de aproape un sfert de veac, prea repede scurs: Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură! Iniţiat şi organizat de Radio România, Gaudeamus, „cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio” – va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Invitatul de onoare al ediţiei cu numărul 24 este COMISIA EUROPEANĂ, prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele. Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS 2017 va fi binecunoscutul dramaturg și jurnalist Matei Vișniec.

Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, personalităţi ale peisajului cultural naţional, numeroase ateliere de creaţie şi evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori, constituie reperele majore ale acestei ediţii.

Deschiderea oficială a ediţiei 2017 a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12:00.

Conferinţa de presă care precede deschiderea ediţiei se va desfăşura joi, 16 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Centrul de Presă al Radio România (foaierul Sălii de Concerte “Mihail Jora”, str. General Berthelot nr. 60 – 64).

  • Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate.
  • Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS.
  • Programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 şi 20:00.
Parteneri GAUDEAMUS 2017

Partener principal: BRD Groupe Société Générale
Sponsor: Dacia
Proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri: Camerele de Comerț și Industrie din România și Romexpo, CEWE România, Cemrom, Treasure&Co, 7Last Muse, InfoTouch Systems, Bernschutz&Co, Asociația Lions Club Millennium, Optiplaza, Borsec

Mai multe informatii pe: www.gaudeamus.ro