PROMO: Craciun: cimitir al inspiratiei mele

cos-cadou-cu-dom-perignonA-nceput de ieri sa cada, cate-un fulg, acum a stat. De fapt nu, inca mai ninge. Magazinele si-au ornat fatadele cu luminite colorate, cladirile de birouri au scos brazii impodobiti la inaintare, care mai de care mai mari si mai stufosi, in functie cel mai probabil de cat de mare e compania. Ai zice ca sarbatorile sunt maine-poimaine, dar calendarul spune ca e putin trecut de miezul lui noiembrie.

De fiecare data cand ajung in punctul asta, sa ma intreb de ce pune toata lumea luminite la geamuri si brazi in lobby, imi dau seama ca ma apropii de momentul in care trebuie sa ma arunc in multimea de oameni grabiti si stresati, in cautarea cadourilor perfecte, sau doar bune, pentru prieteni, familie si cunostinte care merita.

Si tot in fiecare an zic ca mai e destul pana la acel moment si, precum greierul din fabula, imi spun ca am tot timpul din lume sa iau cadouri. In mod evident, de fiecare data ajung la cumparaturi undeva pe 19-20 decembrie, impreuna cu toate celelalte mii de oameni ca mine.

Nu ar fi atat de rau, daca macar aveam inspiratie de cadouri. Jur ca unul din cele mai grele lucruri din lume este sa cumperi un  cadou pentru o persoana iubita . De ce? Pai pentru ca vrei sa faci un cadou atat de bun, incat acea persoana sa fie nu numai impresionata, dar si foarte mandra de cadoul ei.

Acel zambet ca de copil pe care il avem cu totii cand primim un cadou care ne surprinde in cel mai placut mod, chiar daca poate nu este cel pe care l-ai cerut mosului. Asta este si reactia care mi-o doresc de la cei dragi. Este, sper, motivul pentru care daruim de Craciun si motivul pentru care se zice ca e mai frumos sa daruiesti decat sa primesti.

Acum ca mi-am definitivat telul in ceea ce priveste tipul de cadouri pe care sper sa le gasesc in magazinele pline ochi de oameni care au acelasi tel, mai trebuie doar inspiratia. Ce cadou ar smulge o astfel de reactie frumoasa de la persoana iubita?