Alergatura de martisor

Cum au mers cumparaturile? Gata lista de martisoare? Eu personal am avut o experienta placuta astazi, plimbandu-ma de la o taraba la alta.

Desigur, ar fi fost si mai placuta daca impreuna cu mine nu s-ar fi inghesuit inca vreo cinzeci de cautatori de martisoare foarte foarte atenti la detalii (altfel nu-mi explic de ce stateau atata timp protapiti acolo, dupa care plecau incetisor catre urmatoarea taraba).

Pentru ca la urma urmelor, nu se poate spune ca erau sute de mii de modele. E usor de observat ca in fiecare an e cate o moda si anumite martisoare sunt extrem de populare si le gasesti cam peste tot.

De fapt, in general sunt trei tipuri de martisoare: cele care tin pasul cu moda (alea de care ziceam mai devreme, adica, popularele – destul de greu de descris, dar daca v-ati plimbat deja pe la tarabe cu siguranta stiti despre ce vorbesc), martisoare originale (de exemplu, la Universitate am dat peste niste martisoare realizate manual din ceramica, foarte dragute) si martisoare pe care le gasesti in fiecare an (florile uscate prinse in rasina sau martisoarele din argint).

Imi place euforia de Martisor, cu toate tarabele insirate pe la toate gurile de metrou. Desigur, dupa toate plimbarile, s-a cam golit protofelul. Si ne plangem ca e Craciunul scump…