Bunele maniere intr-ale cadourilor…(partea a doua)

O mica incursiune printre bunele maniere intr-ale daruitului florilor.

1. Florile se ofera fara ambalajul in care au fost cumparate – eu zic ca merge un compromis: daca ambalajul e prea urat se poate da jos fara remuscari, pentru ca, sa fim seriosi, exista intotdeauna un procentaj pentru ambalare inclus in pretul bietului buchet.

2. Obiceiul romanesc impune ca florile oferite sa fie in numar impar. Cea care le primeste completeaza buchetul – si de aici se subintelege ca nu se daruiesc flori barbatilor…exceptand cazul in care sunt in spital

3. La spital nu se duc flori cu un miros prea puternic si nici prea mari – indicat ar fi sa se aduca si un vas pentru buchetul cu pricina

4. Se evita florile prea mari sau prea pretentioase (cum ar fi nuferii sau gladiolele sau orice alt exemplu de floare mare sau pretentioasa). S-ar putea sa nu fie pe placul gazdelor.Marturisesc ca pe mine nu m-ar deranja deloc.

5. Nu se ofera flori artificiale!!! Este de foarte prost gust – oricat de reusite ar fi si oricata valoare decorativa ar putea sa aiba.

6. Atentie la semnificatiile si numele florilor – fara cale superstitioaselor – se spune ca aduc ghinion si fara ghivece cu limba-soacrei soacrelor.

7. Ar trebui ca orice cadou sa fie insotit de o floare.