PROMO: Am fost acolo! (si daca tot am fost, va spun si voua)

Cand vine vorba de vacante, calatorii sau excursii, deja se stie cam cum sunaimaginea promovata de agentiile de turism. In ochii lor, toate hotelurile sunt “extraordinare”, toate preturile sunt “cele mai avantajoase”, toate serviciile –“ireprosabile”, toate destinatiile – “de vis”, toate stelele – “5 la numar” (si alea 5 sunt cele mai stralucitoare)…

Niciun turist nu vrea sa auda utopii si idealuri, ca doar nu pleaca in vacanta in Shangri-La. Nu-l consoleaza ca sta la cele mai aurii cinci stele daca trebuie sa traga suturi in instalatia de la baie ca sa o deblocheze, daca trebuie sa lase apa sa curga 20 de minute ca sa se incalzeasca sau sa alerge dupa chelneri prin tot restaurantul hotelului. Si mai mult ca sigur ca nu va fi incantat daca punctul esential, “atractia”, se dovedeste a fi o amarata de plimbare prin praful nu-se-stie-carei ruine uitate de lume.

Din fericire, amfostacolo.ro aduce o perspectiva noua, care este mai mult decat bine venita in locul intepenitei atitudini “cele mai grozave” (locatii/statiuni/servicii si ce se mai poate). Site-ul  se bazeaza pe formula “de la turist la turist”. Pe site exista o lista intreaga de destinatii insotite de comentariile celor care au fost pe acolo, au vazut cam ce si cum si sunt dispusi sa le povesteasca si curiosilor sau viitorilor excursionisti ce sa evite, ce sa nu rateze si la ce sa se astepte.

Site-ul este un consilier virtual nemaipomenit pentru cei care planuiesc o excursie deoarece, pe langa comentariile vizand hotelul sau statiunea vizata, ofera si informatii precum preturile si camerele disponibile si chiar posibilitatea de a face rezervari on-line. De fapt, o “impresie de vacanta” completa cuprinde: comentariul propriu-zis (poetic sau nu), de cele mai multe ori si poze (realizate de calatorul cu pricina), date esentiale (durata excursiei, tipul excursiei – ca doar exista diferente in necesitatile unui, sa zicem, cuplu fara copii in raport cu cele ale unei familii nuemroase) si un intreg sir de evaluari (cum a fost cazarea, bucataria, impresia per ansamblu etc etc etc).

Si partea buna a lucrurilor este ca nu trebuie sa vrei neaparat sa pleci pe undeva ca sa vizitezi site-ul amfostacolo.ro . Comentariile sunt tocmai bune de frunzarit pentru oricine este cat de putin pasionat de travelling sau pur si simplu de visatul cu ochii deschisi, iar pozele sunt grozave (dovada ca nu trebuie sa fii fototgraf profesionist ca sa incadrezi un peisaj).